lauantai 11. elokuuta 2007

Valokuvien siirto PC -> Mac

Meidän perheelle on kertynyt vuosien varrella lukematon määrä valokuvia, joiden hallinnointi on jäänyt todella huonolle hoidolle. Kuvat ovat olleet täysin sikin sokin eri tavalla nimetyissä hakemistoissa ja koko homman pyöritys on tähän saakka toiminut (?) lähinnä Windowsin resurssienhallinnalla.

Ajattelin, että ehkä suurin työ siirtymisessä vanhan Windows-pöytäkoneen käytöstä kokonaan Macciin aiheutuu valokuva-arkiston siirrosta. Niinåä aloin jo hyvissä ajoin kyselemään Omenamehun foorumilta neuvoja tähän monimutkaiselta kuulostavaan operaatioon. Sainkin vastaukseksi paljon todella hyviä vinkkejä ja valokuvien siirto alkoi onnistumaan todella helposti nyt kun sain langattoman verkon toimimaan.

Sain tänään siirrettyä vajaat kymmenen tuhatta valokuvaa MacBookille. Vielä muutamia tuhansia jäi odottamaan vuoroaan. Emme ole aiemmin juurikaan poistelleet epäonnistuneita tai "vähän sinne päin" -otoksia. Uskoisin, että kuva-arkisto pienenee ainakin parillaa tuhannella, kunhan saamme hieman huonoimpia kuvia karsittua pois.

Lisäsin kuvat samantien iPhoto '06 -ohjelmaan, joka Applen mukaan "tarjoaa salamannopean tuen 250 000 kuvalle". iPhoto vaikuttaa pikaisen tutustumisen jälkeen todella näppärältä. Toki ammatilaisille on ohjelmat erikseen, mutta tällaiselle tavalliselle pulliaiselle iPhoto on varmasti enemmän kuin riittävä. Vielä kun saan kuville hakusanat yms. kohdilleen ja luotua lisää älykkäitä albumeita, on kuvien hallinnointi ja katselu huomattavasti entistä sujuvampaa.

Ei kommentteja: