tiistai 3. heinäkuuta 2007

Otetaanpas asioista selvää

Tiinan Mac-mainospuhe oli ilmeisesti sen verran vakuuttava, että päätin heti seuraavana päivänä ottaa hieman asioista selvää. Halusin nimittäin kovasti tietää lisää tuosta mystisestä vehkeestä, josta minulla ei ennestään ollut minkäänlaista kokemusta. Etsin aluksi käyttäjien kommentteja seuraamaltani DVD Plazan foorumilta. Kommentit olivat sen verran lupaavia, että halusin ehdottomasti kuulla lisää. Niinpä laitoin Googlen laulamaan. Päädyin saman tien lukemaan kahden loistavan suomalaisen Mac-sivuston, Omenamehun ja Hopeisen Omenan foorumeita. Kirjoittajien kokemukset olivat erittäin positiivisia. Moni kertoi vaihtaneensa kokonaan Windowsista Macciin eikä ole päivääkään tuota päätöstä katunut.

Pelkäsin etukäteen Mac-tyyppien olevan jotain fanaattisia nörttihörhöjä, joilta ei tällainen vanha Windows-käyttäjä ja täydellinen Mac-ummikko uskalla kysyä mitään. Mutta mikä mielenkiintoisinta, foorumien uusien jäsenten vastaanotto oli todella lämmintä (toisin kuin useimmilla "normaaleilla" tietokonepalstoilla). Tyhmiä kysymyksiä todellakin uskalsi esittää ilman pelkoa vanhempien kirjoittajien ja muiden asiantuntijoiden antamasta nöyryytyksestä.

Niinpä minäkin heitin ilmoille muutamia varmasti erittäin tyhmiä kysymyksiä. Olin niin innoissani, etten kaikkien hyvien tapojen mukaisesti edes tajunnut "käyttää söörtsiä" eli tutkia löytyisikö kaipaamaani kysymykseen mahdollisesti vastaus jo ennestään. Melko nopeasti sainkin erittäin asiallisia ja perusteellisia vastauksia useampiin esittämiini kysymyksiin. Hienoja ihmisiä nämä Mac-käyttäjät.

Ei kommentteja: